Masterclasses najaar 2022


In september, oktober, november en december organiseert de Transitiemakelaar in samenwerking met de NRK en Kunststof Magazine een viertal ééndaagse Masterclasses Bedrijfsprofiel en strategie voor directie- en managementteamleden.

Uitdagingen te over

Als ondernemer heeft u te maken met een ongekend groot aantal uitdagingen. Er woedt een ‘aandacht’ storm over grondstoffen, energie, klimaat, circulair, digitalisering met klanten, prijzen, concurrentie, milieu, regels en wetten, geschoolde medewerkers. Alles gebeurt tegelijk. Maar, in het oog van de storm is het stil. De Masterclass helpt u naar dat oog.

Praktische oplossingen

Slim ondernemen is: de juiste uitdagingen kiezen en omzetten in gerichte actie. Uw eigen oplossingen. Een ééndaagse Masterclass met de focus op het aanscherpen van uw bedrijfsprofiel en strategie om te komen tot duurzaam en circulair ondernemen.

U gaat:

 • praktische kennis ophalen
 • met elkaar in gesprek, ervaringen delen
 • uw belangrijke uitdagingen vertalen naar acties van het eigen bedrijf.

Doel: klanten en gebruikers die de kwaliteit in uw producten ervaren en waarderen. Zo beweegt uw bedrijf mee met de stilte in het oog van de storm.

Voeten op de grond aanpak
 • Uit de Sustainable Development Goals van de VN, Europees en Nederland beleid over duurzaamheid en circulaire economie zijn 12 thema’s geselecteerd prioriteit hebben voor een maakbedrijf.
 • Met het werkboek en de Innovatiespin© analyseren we samen welke thema’s dominant zijn in uw bedrijfsprofiel en strategie.
 • U wordt geholpen door praktijkvoorbeelden en de ervaring van alle deelnemers.
Concrete resultaten
 • In de Masterclass scherpt u uw bedrijfsprofiel en strategie aan.
 • Met het Werkboek “Werken aan maatschappelijk gewaardeerde producten” werkt u uw bedrijfsprofiel en strategie uit en bespreekt die met uw MT-collega’s.
 • Daarna kan u in gesprek met uw klanten. U biedt uw klant/de merkeigenaar aan bij te dragen aan de transitie in uw gezamenlijke waardecirkel.
Samen naar de stilte van de storm

De storm raast voort. In het oog heerst relatieve rust. Dat geeft de rust tot weloverwogen besluiten en goed opgezette samenwerking en innovatie. Zet de transitie samen in en beweeg met het oog van de storm. Dat is de grote opdracht.

Data en locaties

De Masterclasses Bedrijfsprofiel en strategie worden bij u in de regio gehouden. We hebben collega-bedrijven bereid gevonden als gastheer op te treden.
Inloop vanaf 9.30 uur. De ééndaagse sessie duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

 • Op 28 september bij RPP Kunststof oplossingen, Nieuwleusen.
 • Op 18 oktober bij Vink Kunststoffen, Didam.
 • Op 15 november bij HAVAL Packaging, Gemert.
 • Op 7 december bij Hordijk Spuitgiet Verpakkingen, Zevenhuizen
Deelnemers, trainers en kosten

De Masterclass is bedoeld voor leden van directie en managementteam van fabrikanten van kunststof of rubber (half)fabrikaten, recyclaat of eindproducten.

Per Masterclass kunnen 8 tot 10 personen deelnemen.

De kosten van deelname zijn € 595,00 exclusief BTW. Leden van de NRK betalen
€ 445,00 exclusief BTW. Alle deelnemers ontvangen een informatieset en het werkboek “Werken aan maatschappelijk gewaardeerde producten”.

De trainer is: Erik de Ruijter, de Transitiemakelaar

Meer informatie en aanmelden

De Transitiemakelaar, Erik de Ruijter
Werken aan maatschappelijk gewaardeerd ondernemen©
M +316 2000 4513, E Erik@detransitiemakelaar.com

www.transitiemakelaar.com