Workshop “Kosten besparen op energie”


Zes acties om je kosten te verlagen!
Als je als maakbedrijf focust op slim energiekosten besparen, is de workshop “Kosten besparen op energie” op 19 april a.s. een aanrader.

Met zonnepanelen op je bedrijfstak is de zon – ook zonder netaansluiting – een grote energieleverancier

Succesvol ondernemen en verduurzamen gaan hand in hand wanneer je als ondernemer kiest voor een nieuw perspectief. Ik organiseer de workshop in samenwerking met coöperatieve energiemaatschappij OM nieuwe energie. De brancheverenigingen NRK Verpakkingen, NVR TRA, KVGO en CBM brengen de workshop actief onder de aandacht van hun bedrijven. Onder dit bericht vind je de flyer met aanmeldformulier. Meld je aan voor 1 april a.s.
Meer weten? Neem gerust contact op.

Uitdaging
Voor veel bedrijven in de maakindustrie zijn de extreme kosten voor energie een hoofdpijndossier. De energiekosten moeten omlaag om je marge te redden. Dat vraagt om een ander perspectief want hoe je kijkt, bepaalt wat je ziet. In deze workshop kijk jij welke kostenbesparingen op energie en CO2-emissies mogelijk zijn vanuit het ondernemersperspectief. De analyse maken we de Innovatiespin©. En bedenk: besparen op je energieverbruik verlaagt ook de CO2-emissies van je producten!

Oplossingen

In de workshop maken je je eigen actieplan. Met de Innovatiespin© verbind je productiviteit, tevreden medewerkers en (wettelijke) energiebesparende maatregelen. Dat geeft nieuwe oplossingen. Op bedrijfsniveau analyseer je welke acties kansrijk zijn om in te spelen op de onbalans van vraag en aanbod naar energie, te investeren in duurzame opwek (ook bij netcongestie) en leverzekerheid door strategisch afspraken over inkoop van duurzame stroom.

Vervolgproject

Je kunt met je bedrijf ook deelnemen aan een gezamenlijk project waarin jij en collega’s acties uitvoeren. Wij ondersteunen je bij de subsidieaanvraag in de RVO-regeling Subsidie Circulaire ketenprojecten Subsidie Circulaire ketenprojecten (rvo.nl).

Heb je interesse in de workshop? Schrijf je snel in via het aanmeldformulier bij de flyer. Graag voor 1 april a.s..